foto conservatorium

Biografie

Toen Lizette op jonge leeftijd kennis maakte met verschillende instrumenten, koos zij er meteen voor om viool te gaan spelen. Inmiddels is ze afgestudeerd als Master of Music en geeft concerten en vioolles.

Op vierjarige leeftijd begon Lizette bij Anneke Schilt met vioolles aan de Muziek- en dansschool Amstelveen. Zij vervolgde haar vioolopleiding bij Hans Scheepers, die haar voorbereidde op het toelatingsexamen tot de vakopleiding. Na een jaar gestudeerd te hebben bij Joyce Tan aan de vooropleiding van het Utrechts conservatorium, werd Lizette in 2006 bij deze docente toegelaten tot de vakopleiding aan dit instituut. In juni 2010 heeft zij bij Elisabeth Perry haar Bachelor of Music behaald. Vakmethodiek tijdens de Bachelor of Music volgde Lizette bij Peter de Leeuw.

Hierna heeft Lizette zich nog verder verdiept in het geven van vioolles tijdens de opleiding tot Master of Music. Deze opleiding heeft Lizette voltooid met als afstudeerrichting 'music and arts education'. Onderdeel hiervan was de nascholingscursus opbouw basistechniek voor viooldocenten. Hoofdvaklessen tijdens de Masteropleiding volgde ze bij Joyce Tan, Elisabeth Perry en Stieneke Nagel.

Lizette heeft zich gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge kinderen. Tijdens haar stage leerde ze van Wiesje Miedema aan de Muziek- en dansschool Amstelveen in de praktijk om (groeps)lessen te geven aan jonge en zeer jonge kinderen. Later volgde ze bij deze docente de applicatiecursus voorbereidend viool en kreeg methodieklessen bij Koosje van Haeringen aan het Koninklijk Conservatorium.

Lizette begon al kort nadat zij aan haar conservatoriumopleiding was begonnen met lesgeven en heeft een eigen lespraktijk in Utrecht en Den Haag opgebouwd. Zij is sinds 2009 als viooldocente verbonden aan De Nieuwe Muziekschool te Bussum, geeft in Bilthoven lessen Pi:muziek voor kleuters en heeft de muzikale leiding over kinderkoor Prima Voce. Tevens heeft Lizette lesgegeven aan het Koninklijk Conservatorium aan kinderen die het programma Pi:muziek voor kleuters volgen en aan de Muziekschool Vianen.

Naast het lesgeven speelt Lizette graag in orkesten en ensembles. Samen met celliste Caroline Deul vormt zij het duo Allegro Giusto waarmee ze regelmatig optreedt. Verder speelt zij in het Rhenus Ensemble, een flexibel ensemble dat bestaat uit een fluitist, violist, altist en cellist. Bij diverse orkesten speelt zij op projectbasis, zowel als tutti-violist als concertmeester of aanvoerder 2e violen. Lizette heeft deelgenomen aan diverse orkest- en ensembleprojecten aan het Utrechts conservatorium, heeft in het Nationaal Jeugdorkest gespeeld en was meerdere jaren lid van het Nederlands Jeugd Strijkorkest.