Vioolleerling doet mee aan Muziekconcours Amstelveen

Leerling Christina heeft in juni 2016 meegedaan aan het Muziekconcours Amstelveen en een 3e prijs behaald. Beluister hieronder haar uitvoering van het 3e deel van het concert op.35 van Rieding.

Hofjesconcert door strijkduo Allegro Giusto in de Amsterdamse Jordaan

Afgelopen zomer heeft strijkduo Allegro Giusto op uitnodiging van de Werkgroep Kunst en Cultuur Jordaan en Gouden Reael een concert gegeven in het prachtige Karthuizerhof.

Krant hofjesconcerten

Amstelstrijkers Ensemble met Nasadya Sukta

Het Amstelstrijkers Ensemble, waarvan ik de concertmeester ben, speelt veelal Romatische strijkerswerken, zoals de serenades van Dvorak en Suk. Maar ook moderne composities worden gespeeld en zelfs Indiase muziek. Hieronder een concertregistratie van Nasadya Sukta voor zang, Indiase viool, tabla en strijkorkest.

125 Violisten spelen met Janine Jansen

Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van Het Concertgebouw mochten 125 jonge violisten samen met Janine Jansen optreden in de grote zaal. Ook een van mijn leerlingen heeft aan dit feestelijke concert deelgenomen. De jonge violisten moesten een aantal stukken uit het hoofd kunnen spelen voor de repetities, waarvan hier een filmpje is te bekijken.

Lizette in het vakblad Arco: "De ensemble-lessen als stimulans"

In de Arco, het vakblad van de vereniging voor strijkersdocenten ESTA, is een themanummer verschenen over "sociale muziekinitiatieven". Mijn stage bij Muziek in de Wijk was ook zo'n initiatief en hier heb ik een stukje over geschreven. Dit artikel kunt u hier vinden.

Qlimax 2010

Het is misschien al even geleden, maar hij blijft leuk. Ik ben verschillende keren kort te zien in de eerste 40 seconden van de aftermovie van Qlimax 2010. Op dit festival heb ik opgetreden tijdens de openingsact.