Welkom op de website van violiste en viooldocente Lizette Bertelsmann-van Rooij. Ik geef vioolles in Utrecht en Bussum en ben als uitvoerend en docerend musicus actief bij verschillende projecten.

“Meine Sprache verstehet mann durch die ganze Welt,” ofwel “Mijn taal verstaat men over de hele wereld” zei de beroemde componist Joseph Haydn over muziek. En hij heeft gelijk! In verschillende orkesten en ensembles heb ik samengespeeld met musici uit allerlei delen van de wereld, die maar één doel hadden: hele mooie muziek maken. Daarbij maakt het niet uit welke taal jezelf spreekt, want de taal die uit de instrumenten komt verstaat iedereen.

Op mijn vierde heb ik actief kennis gemaakt met deze taal. Toen ben ik begonnen met viool spelen en het instrument en de muziek in het algemeen hebben mij nooit meer losgelaten. Ik ben naar het Utrechts conservatorium gegaan om de vakopleiding te volgen en heb het diploma Master of Music gehaald.

Behalve zelf muziek maken tijdens concerten, laat ik anderen ook graag kennis maken met de taal van de muziek tijdens de vioollessen die ik geef. Dit doe ik in mijn eigen lespraktijk in Utrecht , aan De Nieuwe Muziekschool in Bussum en bij Platform C/muziekschool Amstelveen .

En wekelijks ga ik naar Amsterdam waar ik muzikaal leider ben van kinderkoor Prima Voce om met hen te repeteren.

Nieuws

Vioollessen
Wil je een proefles viool afspreken? Of de introcursus volgen? Dat kan! Neem hiervoor even contact op.
Concerten
Zondag 9 oktober 2022, 16:00u, concert in Het Kloosterhuis Sambeek. Rhenus ensemble met het programma 'crossing boarders', werken van Haydn, Girtain en Walckiers.
Altijd op de hoogte blijven van concerten en ander nieuws?
Like mijn facebookpagina en ontvang mijn updates.
Introductiecursus viool in Utrecht en Bussum
Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar oud is het nu mogelijk om een introductiecursus viool te volgen: In 3 lessen van 30 minuten kun je ontdekken of de viool bij je past. Tijdens de lessen is er een instrument aanwezig. De totale kosten bedragen €55,- voor locatie Utrecht en €65,- voor locatie Bussum.
flyer violette